sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kirje toimitukselle


Arvoisa toimitus. Olen miettinyt, toteutatteko tehtäväänne mahdollisimman hyvin. Oletteko rutinoitunut – kaavamainen? Vai oletteko ammattitaitoinen - sujuva?

Puhutteko samaa kieltä kuin ihmiset? Ymmärtävätkö he sanomanne?

Onko teillä jokin syvempi tehtävä kuin vain tämänkertaisen viestin välitys?

Olen itsekin toimittaja, ja mietiskellyt näitä asioita.

Toivon, että Teidän ja ihmisten, joita palvelette, yhteys olisi mahdollisimman hyvä. Että ihmiset eivät unohtaisi teidän arvoanne. Etteivät he suhtautuisi teihin pelkästään ohimenevänä juttuna, vaan ymmärtäisivät syvemmän merkityksenne - itse asiassa koko elämälle.

Teitä saa kritisoida. Jos toimittaja ei tee työtään hyvin, on hänen saatava palautetta. Mutta on muistettava SANAN VAPAUS. Toimittajan on oltava ymmärrettävä, mutta jos ihmiset eivät ymmärrä kaikkea, on heidän oltava myös itsekriittisiä. Voisiko olla, että toimittaja haluaa ihmisten parasta, vaikka kertoisikin asioita, joita on vaikea ymmärtää, sulattaa? Sanan on saatava liikkua vapaasti. Muuten se ei ole elävää – eikä totuuden mukaista.

Hyvä toimitus. Olen iloinen siitä, että palvelette niin suurta osaa suomalaisista. Toivon todella, että niin on jatkossakin: että ihmiset uskovat teihin. Toimittajiin, mutta ennen kaikkea siihen, mitä hekin palvelevat: Totuutta. Sitä, jonka me ihmiset näemme aina vain vajavaisesti, kuin kuvastimesta. Arvoisa toimitus, jos onnistutte välittämään sitä osankin, olette todella tärkeässä asemassa.

Jumala teitä siinä auttakoon.

P.S. On yksi asia, minkä toivoisin teidän aina säilyttävän viestissänne: toivon – ja ilon. Huolimatta kaikesta maailman pahuudesta, huolimatta kehystetystä muodostanne, jolla palvelette; että ilo, usko hyvän voittoon näkyisi pohjavireenä kaikessa, mitä teette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti